Rondreis Zwarte Zee

De zomervakantie komt er weer aan en het is tijd om je vakantie te boeken! Waar gaan we dit jaar heen? Frankrijk, Spanje, Turkije, Belgie, Luxemburg? of misschien een exotische vakantie naar de Canarische Eilanden of nog verder? Het hangt allemaal natuurlijk van je budget af en naar watvoor vakantie je kijkt. Misschien ben je wel toe aan en avonturen vakantie. Lekker de bergen in of ga je liever grotten bezoeken? Of ga je gewoon lekker op het strand liggen en chillen in de zon? Het is allemaal mogelijk.

Mocht je nog geen keuze gemaakt hebben dan kunnen we je een beetje op weg helpen. Als je open staat voor een keer wat anders en wil je wat van Turkije zien? dan zou je kunnen kiezen voor een tour rond de Zwarte Zee. Een erg mooi gebied met veel groen en natuurlijk de Zwarte Zee. Als je begint bij Samsun en dan gaat tot Trabzon dan heb je genoeg te doen en te zien in het gebied.

Samsun is de grootste stad aan de Zwarte Zee en heeft ongeveer 550000 inwoners. Samsung is erg goed bereikbaar met de vliegtuig vanuit Istanbul. Naast de vriendelijke mensen zijn er in Samsun enkele oude kerken en moskeeen te zien. Uiteraard is er aan de kust voldoende te beleven. Enkele goede hotels aan de kust van Samsung zijn: Anemon Samsun Hotel, North Point Hotel en het Amisos Hotel.

Als je Samsun kiest al beginpunt kun je van Samsun gaan tot aan Hopa. Na Hopa komt Georgie. Als je in de buurt van Samsun leuke plekken wilt bezoeken dan is Amasya een erg goede keuze.

In Amasya komen meer toeristen omdat er bijvoorbeeld de Pontische koningsgraven te zien zijn naast de uit de Ottomaanse tijd stammende gebouwen. Uiteraard is er nog veel meer te zien en zijn er een hoop leuke kleine winkeltjes waar van alles te kopen is. Vanuit Amasya kun je ervoor kiezen om terug te gaan richting de Zwarte Zee zodat je vandaar door kunt reizen naar Trabzon of nog verder naar Rize of Artvin.

In en om Trabzon is er erg veel te zien en kun je ook kiezen voor allerlei activiteiten als berg beklimmen, of gewoon lekker bergdorpjes bezoeken. Koningaap heeft zo enkele leuke rondreizen door Oost Turkije welke zeker de moeite waard zijn.

Hou er rekening mee dat wij Nederlands een Visum Turkije moeten hebben om Turkije binnen te mogen. U kunt deze makkelijk aanvragen via onze website.

Plaats een reactie