Wintersport in Turkije

We kennen Turkije alleen van onze zomervakanties aan de middellandse zee en vakantie bestemmingen als Bodrum, Alanya, Antalya etc.

Dit komt omdat we eigenlijk verder niet Turkije in komen. Vaak blijven we plakken bij ons huisje of hotel, uiteraard is dit niet erg omdat we hier ook voor betaald hebben echter is er veel meer te zien in Turkije!

We raden je sowieso eens aan om verder het land in te trekken omdat je dan pas echt Turkije ziet. In de toeristische gebieden in Turkije is alles net wat anders en is alles aangepast aan wat wij de toeristen willen zien en proeven.

De mensen in het binnenland zijn erg lief en hebben altijd tijd voor een praatje, en vergeet niet dat er genoeg mensen zijn in Turkije die Duits, Nederlands of Engels spreken waar je lekker een praatje mee kunt maken.

Maar om terug te komen op het onderwerp van deze post gaan we het hebben over de wintersport in Turkije.

Turkije is een erg mooi en groot land met veel gebergtes.

Erzurum

Erzurum ligt op ongeveer 2000m hoogte en de stad zelf is net zo vlak als Nederland. Het is een mooi en moderne stad met erg veel studenten.

De Palandöken berg ligt net buiten Erzurum en heeft genoeg piste voor een leuke wintersport vakantie. Palandöken is ongeveer 3000m hoog en er worden regelmatig allerlei wedstrijden gehouden.

Palandöken is erg goed bereikbaar omdat het vlak naast de luchthaven in Erzurum ligt. In de zomer periode en winter periode vertrekken er directe vluchten vanuit Duitsland naar Erzurum.

Er zijn direct naast de piste enkele 5 sterren hotels waar je kunt overnachten dit zijn de Xanadu Snow White en Renaissance Polat hotels.

Plaats een reactie