Turkije zelf verkennen

Turkije is een populair vakantie land en jaarlijks gaan er vanuit Nederland duizenden Nederlandse toeristen naar Turkije op vakantie.
Vaak kiezen mensen om een vakantie in Turkije omdat je voor zeer aantrekkelijke bedragen een complete all-in in een 5 sterren hotel kunt krijgen en omdat het land dichtbij is. Vliegen naar Turkije duurt ongeveer 3 tot 4 uur, dit ligt er natuurlijk aan waar je precies heen vliegt maar aangezien naar het oosten vaak geen directe vluchten gaan, je wel rond de 3 tot 4 uur kwijt bent aan een vlucht vanuit Nederland naar Turkije. Het is gewoon lekker makkelijk als je hier een all-in kiest en je in Turkije je nergens meer zorgen over hoeft te maken en lekker in de zon kunt gaan liggen.

De omgeving verkennen

Als je genoeg hebt gehad van de zon en zee en je toch meer wilt zien van Turkije dan kun je ervoor kiezen om zelf de stad in te trekken of juist het binnenland in te trekken. De dorpjes in Turkije zijn vaak nog erg authentiek en de mensen erg vriendelijk. Zo kwamen wij in een dorp terecht waar ze uiteraard rekening hadden gehouden met dat er toeristen zouden kunnen komen. Maar we werden vriendelijk ontvangen en er waren allerlei activiteiten te beleven. Zo werd en brood gebakken en hadden ze leuke terrassen gemaakt waar we konden rusten en wat eten en drinken. Hierna trokken we de bergen in om lekker een wandeling te maken en namen we wat van het lekkere brood mee om onderweg op te eten.

Je moet hiervoor wel even kijken of het kan in de omgeving uiteraard en het is handig als je met een grotere groep bent en zelfs als je een gids mee kunt nemen. Informeer hierover in je hotel, vaak organiseren ze dit soort kleine tours alleen voor mensen die hierin geinteresseerd zijn.

Zelf een auto huren

Als je vaker in Turkije bent geweest dan ken je het verkeer in de steden en de weggetjes in de dorpjes en heb je dus meer ervaring dan iemand die voor het eerst naar Turkije gaat. In dit geval kun je ook zelf een auto huren in Turkije en de omgeving verkennen. Als je een auto huurt dan kun je vaak nog verder het binnenland intrekken en zie je dus nog meer van Turkije. Wij hebben destijds een auto gehuurd en hebben Turkse vrienden van ons bezocht die ook in Turkije op vakantie waren in Manavgat. Wij reden weg vanuit Antalya.

We zijn daar uiteindelijk een paar dagen gebleven en hebben ook daar de omgeving een beetje bekeken, hiernaast werden we natuurlijk erg goed ontvangen door onze Turkse vrienden uit Nederland.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te reizen met een dolmus. Dit is erg leuk om te doen maar minder om te doen met de hele familie. De taxi’s zijn daar niet zo duur waarvoor je dan beter kunt kiezen of je kunt zelfs kiezen om te reizen met een tourbus. Deze zijn daar genoeg te vinden.

Wij wensen u een prettige vakantie in Turkije.

Plaats een reactie