Mobiel bellen in Turkije

Aangezien bijna iedereen tegenwoordig een mobiele telefoon op zak heeft en dus bereikbaar wil zijn, neem je je mobiele telefoon natuurlijk ook mee op vakantie naar Turkije.

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder een mobiele telefoon en zeg nou eens eerlijk. Wie wil er nou niet leuke vakantie foto’s direct op facebook zetten of tweeten naar je volgens. Je vrienden zijn er gelijk van op de hoogte en je deelt gewoon de leukste momenten met ze.

Het is dus leuk om dingen te delen met en je wilt dit ook vanuit Turkije doen. Vaak wil je niet wachten totdat je weer terug bent in het hotel omdat je daar gebruik kunt maken van gratis wifi internet maar wil je dit al doen vanaf het strand waar je bent of tijdens je tour langs de kust in Alanya bijvoorbeeld.

Gelukkig is het allemaal mogelijk.

Je kunt kiezen om je Nederlandse simkaart te blijven gebruiken omdat het vaak maar voor 10 dagen of iets langer is. Echter kan het internetten in Turkije dan best duur zijn omdat de providers gewoon lekker aan elkaar factureren en jij uiteindelijk de rekening kunt betalen. Als je ermee kunt leven dat je alleen ’s avonds je foto’s upload en dus gebruik gaat maken van wifi in het hotel dan zet je gewoon roaming uit en kun je dus niet internetten in Turkije buiten je hotel maar ben je wel gewoon bereikbaar op je mobiele nummer.

Wat je ook kunt doen en wat vaak zelfs nog veel slimmer en handiger is is dat je je Nederlandse simkaart uit je mobiele telefoon haalt en een Turkse simkaart koopt.

In Turkije zijn er verschillende providers. De grootste is TurkCell echter is Vodafone er ook actief en naast Vodafone ook Aveya en waarschijnlijk nog diverse andere kleinere providers.

Voorheen kon je je Nederlandse mobiele telefoon maar 1 maand gebruiken in Turkije. Uiteraard zou dit voldoende moeten zijn echter hebben ze dit sindskort verlengt naar 60 dagen. Je Nederlandse mobiel is dus 60 dagen achter elkaar werkend in Turkije met een Turkse simkaart.

Je kunt dus gewoon een Turkse TurkCell simkaart kopen en hier gelijk beltegoed van 10 of 20 tl kopen. Vaak heeft Turkcell pakketjes beschikbaar waarbij je voor je 10 tl beltegoed gelijk een 500minuten bundel en 500mb internet bundel krijgt. Hiermee kom je al een heel eind buiten je hotel en is vaak zelfs voldoende voor de meeste mensen.

Een Turkcell simkaart kost 50 tl en je krijgt daar vaak zelfs al een bepaald bedrag beltegoed bij.

Een goede tip: Wat we zelf iedere vakantie doen in Turkije is het volgende. We hebben een Turkse Turkcell simkaart gekocht met een Turkse telefoon nummer. Deze is na activatie 9 maanden geldig. Hierna blijft de simkaart soms zelf nog werken vanuit Nederland maar als deze op slot gaat na 9 maanden dan is dat niet erg want in Turkije kun je dit nummer gewoon weer laten heractiveren. Je betaald dan een bepaald bedrag en je behoud gewoon hetzelfde nummer. Hierdoor weet vaak iedereen je nummer ook nog.

Plaats een reactie