Kosten Visum Turkije


Wij Nederlanders moeten een Toeristen Visum voor Turkije hebben om Turkije binnen te mogen. Dus ook als we op vakantie naar Turkije gaan. Als je er gaat werken of langer dan 3 maanden gaat verblijven in Turkije moet je een andere visum aanvragen. Voor de meeste mensen is een toeristen visum voldoende.

Om een Visum Turkije te krijgen moeten we er eentje aanvragen. Voorheen kon dit bij aankomst op het vliegveld in Turkije. Helaas is dit tegenwoordig niet meer mogelijk en moeten we het Visum Turkije online aanvragen omdat Turkije tegenwoordig alleen nog maar een E-Visum accepteert.

Het Visum Turkije moet je aanvragen voor jezelf maar ook voor je mede reizigers. Kinderen moeten tegenwoordig ook een eigen paspoort hebben om naar het buitenland op vakantie te kunnen en moeten dus ook een Visum Turkije aanvragen.

Aan het aanvragen van een Visum Turkije zitten kosten verbonden en kun je aanvragen op verschillende manieren.

De Turkse overheid heeft voor ons een website opgezet via welke we een Visum Turkije kunnen aanvragen. De website voor het aanvragen van het E-Visum Turkije is www.evisa.gov.tr.

Een Visum Turkije kost ons daar 20 dollar per persoon. Omgerekend kost het Visum Turkije daar zo’n 15 euro per persoon. En goedkoper kun je het Visum Turkije niet krijgen omdat dit eigenlijk de enige plaatst is waar het Visum Turkije te bestellen is.

Hou er wel rekening mee dat de website volledig in het Engels is en het dus moeilijk kan zijn om te begrijpen wat er precies bedoelt wordt bij sommige stukken. Hiernaast kun je het Visum Turkije daar alleen betalen met een creditcard wat voor mensen zonder een creditcard een probleem kan zijn. Denk hierbij aan mensen met een negatieve bkr notering of met andere financiele problemen.

Als je het Visum Turkije niet via www.evisa.gov.tr wil bestellen dan is het ook mogelijk om het Visum Turkije aan te vragen via een Nederlandse tussenpersoon. Een Nederlandse tussenpersoon vraagt het Visum Turkije ook aan via www.evisa.gov.tr echter krijg je hierbij een mooie invulformulier in het Nederlands en staat er uitleg bij alle velden die ingevuld moeten worden. Hiernaast beantwoorden ze je vragen en kun je er makkelijk betalen met iDeal. Er zijn meerdere Nederlandse tussenpersonen beschikbaar om een Visum Turkije aan te vragen en het Visum voor Turkije kost ons dan tussen de 20 en 25 euro per persoon. Het Visum Turkije krijgt u vaak dezelde dag nog gemaild en kunt u kiezen voor een papieren exemplaar met zelfs een expres zending mocht dit nodig zijn.

Plaats een reactie