Citytrip Istanbul

dooradmin

Citytrip Istanbul

Als u nog geen keuze heeft gemaakt over waar u heen wilt met de zomervakantie dan raden we u met dit artikel een citytrip Istanbul aan om Turkije te proeven.

Istanbul dat vroeger Constantinopel werd genoemd heeft vele verschillende volkeren gehuisvest en heeft hierdoor een rijke geschiedenis achter de rug.

Istanbul is een erg grote stad met bijna 17 miljoen inwoners en heeft een oppervlakte van ruim 5300 km2.

Tegenwoordig is Instanbul de grootste havenstand van Turkije en is het de enige stad ter wereld dat op twee continenten staat. Azie en Europe. Beide continenten worden gescheiden door de Bosporus. Het Europese en het Aziatische deel worden gekoppeld door 2 bruggen, de Bogaz Ici brug en de Fatih Sultan Mehmed brug. Er zijn plannen voor een derde brug , de Yavuz Sultan Selim brug en deze zal naar alle waarschijnlijkheid dit jaar af komen.

We kennen allemaal de Blauwe Moskee wel, de Sultan Ahmet Moskee, een van de vele bezienswaardigheden in Istanbul. Hiernaast is er ook nog de Aya Sofya Moskee welke vroeger een kerk was, de Topkapi Paleis en is er nog veel meer te zien in Istanbul.

Istanbul is niet en stad die je in een paar dagen kunt bekijken, er is zoveel te bezoeken. Als musea, historische monumenten, restaurants en nog veel meer.

Om kennis te maken met Istanbul heeft Corendon.com een leuke 4 daagse Istanbul citytrip opgezet met welke je in 4 dagen alle belangrijke bezienswaardigheden bezoekt.

In deze Citytrip zitten: Retourvlucht naar Istanbul, Transfers van luchthaven en naar luchthaven, Alle overnachtingen in 3* hotels, Verzorging op basis van logies en ontbijt.

Deze Citytrip is ook erg aantrekkelijke geprijsd, voor vanaf 249 euro per persoon kunt u gebruik maken van deze geweldige Citytrip.

Meer informatie via Corendon.nl

dooradmin

Turkije zelf verkennen

Turkije is een populair vakantie land en jaarlijks gaan er vanuit Nederland duizenden Nederlandse toeristen naar Turkije op vakantie.
Vaak kiezen mensen om een vakantie in Turkije omdat je voor zeer aantrekkelijke bedragen een complete all-in in een 5 sterren hotel kunt krijgen en omdat het land dichtbij is. Vliegen naar Turkije duurt ongeveer 3 tot 4 uur, dit ligt er natuurlijk aan waar je precies heen vliegt maar aangezien naar het oosten vaak geen directe vluchten gaan, je wel rond de 3 tot 4 uur kwijt bent aan een vlucht vanuit Nederland naar Turkije. Het is gewoon lekker makkelijk als je hier een all-in kiest en je in Turkije je nergens meer zorgen over hoeft te maken en lekker in de zon kunt gaan liggen.

De omgeving verkennen

Als je genoeg hebt gehad van de zon en zee en je toch meer wilt zien van Turkije dan kun je ervoor kiezen om zelf de stad in te trekken of juist het binnenland in te trekken. De dorpjes in Turkije zijn vaak nog erg authentiek en de mensen erg vriendelijk. Zo kwamen wij in een dorp terecht waar ze uiteraard rekening hadden gehouden met dat er toeristen zouden kunnen komen. Maar we werden vriendelijk ontvangen en er waren allerlei activiteiten te beleven. Zo werd en brood gebakken en hadden ze leuke terrassen gemaakt waar we konden rusten en wat eten en drinken. Hierna trokken we de bergen in om lekker een wandeling te maken en namen we wat van het lekkere brood mee om onderweg op te eten.

Je moet hiervoor wel even kijken of het kan in de omgeving uiteraard en het is handig als je met een grotere groep bent en zelfs als je een gids mee kunt nemen. Informeer hierover in je hotel, vaak organiseren ze dit soort kleine tours alleen voor mensen die hierin geinteresseerd zijn.

Zelf een auto huren

Als je vaker in Turkije bent geweest dan ken je het verkeer in de steden en de weggetjes in de dorpjes en heb je dus meer ervaring dan iemand die voor het eerst naar Turkije gaat. In dit geval kun je ook zelf een auto huren in Turkije en de omgeving verkennen. Als je een auto huurt dan kun je vaak nog verder het binnenland intrekken en zie je dus nog meer van Turkije. Wij hebben destijds een auto gehuurd en hebben Turkse vrienden van ons bezocht die ook in Turkije op vakantie waren in Manavgat. Wij reden weg vanuit Antalya.

We zijn daar uiteindelijk een paar dagen gebleven en hebben ook daar de omgeving een beetje bekeken, hiernaast werden we natuurlijk erg goed ontvangen door onze Turkse vrienden uit Nederland.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te reizen met een dolmus. Dit is erg leuk om te doen maar minder om te doen met de hele familie. De taxi’s zijn daar niet zo duur waarvoor je dan beter kunt kiezen of je kunt zelfs kiezen om te reizen met een tourbus. Deze zijn daar genoeg te vinden.

Wij wensen u een prettige vakantie in Turkije.

dooradmin

Rondreis Zwarte Zee

De zomervakantie komt er weer aan en het is tijd om je vakantie te boeken! Waar gaan we dit jaar heen? Frankrijk, Spanje, Turkije, Belgie, Luxemburg? of misschien een exotische vakantie naar de Canarische Eilanden of nog verder? Het hangt allemaal natuurlijk van je budget af en naar watvoor vakantie je kijkt. Misschien ben je wel toe aan en avonturen vakantie. Lekker de bergen in of ga je liever grotten bezoeken? Of ga je gewoon lekker op het strand liggen en chillen in de zon? Het is allemaal mogelijk.

Mocht je nog geen keuze gemaakt hebben dan kunnen we je een beetje op weg helpen. Als je open staat voor een keer wat anders en wil je wat van Turkije zien? dan zou je kunnen kiezen voor een tour rond de Zwarte Zee. Een erg mooi gebied met veel groen en natuurlijk de Zwarte Zee. Als je begint bij Samsun en dan gaat tot Trabzon dan heb je genoeg te doen en te zien in het gebied.

Samsun is de grootste stad aan de Zwarte Zee en heeft ongeveer 550000 inwoners. Samsung is erg goed bereikbaar met de vliegtuig vanuit Istanbul. Naast de vriendelijke mensen zijn er in Samsun enkele oude kerken en moskeeen te zien. Uiteraard is er aan de kust voldoende te beleven. Enkele goede hotels aan de kust van Samsung zijn: Anemon Samsun Hotel, North Point Hotel en het Amisos Hotel.

Als je Samsun kiest al beginpunt kun je van Samsun gaan tot aan Hopa. Na Hopa komt Georgie. Als je in de buurt van Samsun leuke plekken wilt bezoeken dan is Amasya een erg goede keuze.

In Amasya komen meer toeristen omdat er bijvoorbeeld de Pontische koningsgraven te zien zijn naast de uit de Ottomaanse tijd stammende gebouwen. Uiteraard is er nog veel meer te zien en zijn er een hoop leuke kleine winkeltjes waar van alles te kopen is. Vanuit Amasya kun je ervoor kiezen om terug te gaan richting de Zwarte Zee zodat je vandaar door kunt reizen naar Trabzon of nog verder naar Rize of Artvin.

In en om Trabzon is er erg veel te zien en kun je ook kiezen voor allerlei activiteiten als berg beklimmen, of gewoon lekker bergdorpjes bezoeken. Koningaap heeft zo enkele leuke rondreizen door Oost Turkije welke zeker de moeite waard zijn.

Hou er rekening mee dat wij Nederlands een Visum Turkije moeten hebben om Turkije binnen te mogen. U kunt deze makkelijk aanvragen via onze website.

dooradmin

Zonvakantie in Turkije

Wie wil het niet, lekker lui in de zon liggen en genieten van je welverdiende vakantie. In Turkije kan dit, je kunt namelijk erg leuke zonvakanties kiezen voor een relatief laag bedrag.

Mocht je overigens opzoek zijn naar echte budget vakanties dan kun je in Turkije ook goed terecht. Je hoeft namelijk niet perse naar Antalya om een leuke vakantie hebben. Als je kiest voor andere minder bekende plaatsen in de buurt dan kun je voor minder genieten van je vakantie omdat de hotels daar een stuk goedkoper zijn. Tenslotte gaat het erom dat je dicht in de buurt van de zee zit of een goede zwembad in je hotel hebt.

Op de diverse vakantie veiling websites kun je terecht voor een goedkopere lastminute vakantie. Vaak worden hier toch erg leuke vakanties aangeboden waarmee je een stuk goedkoper uit bent dan als je deze vakantie zou boeken via een reisbureau.

Hou er uiteraard ook rekening mee dat je reisdocumenten in orde zijn. Zorg ervoor dat je ook een reisdocument voor je kind of kinderen hebt zodat je zorgeloos op vakantie kunt.

Hiernaast moet je er natuurlijk rekening mee houden dat je een visum nodig hebt om Turkije binnen te komen. Zorg er dus voor dat je deze op tijd aanvraagt via www.visumturkije.nl zodat je deze al hebt voordat je op vakantie gaat.

dooradmin

Wintersport in Turkije

We kennen Turkije alleen van onze zomervakanties aan de middellandse zee en vakantie bestemmingen als Bodrum, Alanya, Antalya etc.

Dit komt omdat we eigenlijk verder niet Turkije in komen. Vaak blijven we plakken bij ons huisje of hotel, uiteraard is dit niet erg omdat we hier ook voor betaald hebben echter is er veel meer te zien in Turkije!

We raden je sowieso eens aan om verder het land in te trekken omdat je dan pas echt Turkije ziet. In de toeristische gebieden in Turkije is alles net wat anders en is alles aangepast aan wat wij de toeristen willen zien en proeven.

De mensen in het binnenland zijn erg lief en hebben altijd tijd voor een praatje, en vergeet niet dat er genoeg mensen zijn in Turkije die Duits, Nederlands of Engels spreken waar je lekker een praatje mee kunt maken.

Maar om terug te komen op het onderwerp van deze post gaan we het hebben over de wintersport in Turkije.

Turkije is een erg mooi en groot land met veel gebergtes.

Erzurum

Erzurum ligt op ongeveer 2000m hoogte en de stad zelf is net zo vlak als Nederland. Het is een mooi en moderne stad met erg veel studenten.

De Palandöken berg ligt net buiten Erzurum en heeft genoeg piste voor een leuke wintersport vakantie. Palandöken is ongeveer 3000m hoog en er worden regelmatig allerlei wedstrijden gehouden.

Palandöken is erg goed bereikbaar omdat het vlak naast de luchthaven in Erzurum ligt. In de zomer periode en winter periode vertrekken er directe vluchten vanuit Duitsland naar Erzurum.

Er zijn direct naast de piste enkele 5 sterren hotels waar je kunt overnachten dit zijn de Xanadu Snow White en Renaissance Polat hotels.

dooradmin

Faillissement Verkoop

We zitten in moeilijke economische tijden en bedrijven gaan in bosjes failliet omdat ze hun verplichtingen niet meer kunnen betalen en andere financiele redenen.

Bedrijven kunnen hun producten niet meer kwijt en de werknemers moeten betaald worden. Uiteindelijk kunnen ze geen leningen meer krijgen van banken en moeten ze een faillissement aanvragen.

Zodra een bedrijf failliet is verklaard wordt de gehele inboedel opgehaald en komt deze uiteindelijk in een faillissement verkoop terecht.

In een faillissement veiling mogen particulieren ook mee bieden op objecten / producten. Denk hierbij aan computers welke zijn ingenomen, of auto’s van een autogarage, maar ook meubels uit faillissementen welke erg aantrekkelijk geprijst kunnen zijn.

Het is daarom slim om deze faillissement veilingen te bezoeken en waar mogelijk mee te bieden op bijvoorbeeld mobiele telefoons uit faillissementen of andere producten.