Auto Huren

Sommige mensen willen als ze eenmaal in het buitenland zijn meer van het land zien dan alleen de tuin van het hotel en de plaatsen om het hotel heen.

Je kunt in dit geval kiezen voor een tour door de omgeving met een plaatselijke gids. Gidsen in Turkije spreken vaak goed Engels, Duits en sommige zelfs Nederlands.

Dus een gids inschakelen om de omgeving te bekijken is mogelijk echter krijg je dan vaak een rondleiding om het hotel heen of alleen de monumenten etc.

Als je meer van Turkije wilt zien kun je een auto huren en de omgeving verkennen. Onze rijbewijs is daar gewoon te gebruiken en als je een beetje oppast dan is het erg goed te doen in het verkeer.

Let wel op dat de berg weggetjes soms erg smal en stijl kunnen zijn. Je kunt daarom het beste extra voorzichtig aan doen in Turkije.

De auto kun je vanuit Nederland huren, direct bij je reisbureau. Maar ook gewoon op de lokale luchthaven in Turkije.

Er zijn daar voldoende auto verhuur bedrijven die vaak zelfs nog veel goedkoper zijn dan als je het vanuit Nederland regelt. In dit geval wil het reisbureau er namelijk ook aan verdienen.

Je krijgt bij het huren een contract welke je moet ondertekenen en het is mogelijk dat ze een kopie van je identiteitsbewijs maken. Nadat je dit hebt gedaan krijg je je auto mee en ben je vrij te rijden naar waar je wil in Turkije.

Tanken kun je net als hier bij elke tankstation en het mooie van tanken in Turkije is dat je dat zelf niet hoeft te doen. Je zegt gewoon 50 lira of 100 lira benzin voor benzine of dizel voor diesel en de medewerker handelt het af voor je.

Plaats een reactie